fbpx

Ons verhaal

Vecht je mee tegen plastic?

Oceonics biedt plasticvrije producten aan voor de badkamer.

Het idee voor Oceonics is ontstaan op vakantie, uitkijkend over de oceaan bij Marokko. De schoonheid van een ander land en de idyllische vakantiebestemming zorgde bij ons, Annemieke en Kelly, voor een brainstormsessie in hoe wij ons steentje kunnen bijdragen aan de toekomst van de wereld. Terwijl er vaak vakantie wordt gevierd aan de kust, op verschillende werelddelen, blijft de hoeveelheid plastic in de oceanen een groot probleem. Zo groot dat dit niet in één keer aangepakt kan worden. En het probleem lijkt zo groot dat het moeilijk te bedenken is waar we moeten beginnen. Daarom hebben wij besloten te kijken naar ons eigen gebruik van plastic producten en kwamen we erachter dat plastic een vanzelfsprekend onderdeel is in alle badkamerproducten.

Omdat wij geloven dat alle kleine beetjes helpen zijn wij op zoek gegaan naar plasticvrije badkamerproducten.

Er wordt te veel plastic gebruikt en weggegooid. De ‘plasticsoep’ is een term waarin de essentie van deze kwestie beeldend wordt samengevat.

Niet alleen drijven er in de oceanen veel grote stukken plastic, ook liggen de stranden er vaak vol mee. Naast het zichtbare plastic zijn er ook microplastics in grote hoeveelheden aanwezig in de zeeën. Microplastics zijn kleine deeltjes plastic die zijn ontstaan door onder andere de slijtage van plastic verpakkingen. Ook komen deze kleine plasticdeeltjes vrij met afvalwater door het wassen van synthetische kleding en het gebruik van verzorgingsproducten. Ook plastic scheiden is niet voldoende om het effect dat plastic heeft op de wereld te verhelpen. Zo verschillen kleuren plastic vaak en kan dit alsnog niet goed worden afgebroken. Daarom proberen wij ook als het aankomt op andere verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk duurzaam te werken.

De producten die wij versturen zullen veelal verzonden worden in hergebruikte dozen.

In de badkamer is het gebruik van producten die zijn verpakt in plastic, of die van plastic zijn, hoog. Denk maar aan je shampoofles, douchegel of tandenborstel.

Onze zoektocht naar plasticvrije badkamerproducten klinkt eenvoudiger dan die in werkelijkheid is. Zo sluipt een plastic dekseltje of een plastic gelamineerd omhulsel al vrij snel in een verpakkingsproces. Nu kunnen wij daarom niet beloven dat alle producten die wij aanbieden volledig plasticvrij zijn, maar wel zoveel mogelijk. In ons gevecht tegen plastic blijven wij op zoek naar de beste plasticvrije producten en wij gaan deze uitdaging graag aan!

Bij Oceonics geloven we dat alle kleine beetjes helpen en je dan ook het beste bij jezelf kunt beginnen. Net als de bekende chocoladefabrikant Tony Chocolonely, die de productie van chocolade 100% slaafvrij wil maken, hopen wij dit te doen voor plastic. Door inzichtelijk te krijgen waar de toevoeging van plastic plaatsvindt in het productieproces, willen wij het plastic elimineren uit onze hele keten. Zo hopen we door ons eigen gebruik van plastic terug te dringen we ook ons vrienden en familie kunnen inspireren om dit te doen. En zij, op hun beurt, weer hun vrienden en familie. Enzovoorts. Dan geloven wij dat we verschil kunnen maken. Door het nemen van je eigen verantwoordelijkheid en het gevoel hebben dat je er iets aan kan doen. Alle kleine beetjes helpen.

Nu vragen we je natuurlijk niet om meteen een wereldverbeteraar te zijn, maar om bewust te kiezen voor een plasticvrije shampoo, zeep, tandpasta of tandenborstel.

Plastic in cijfers

Hier laten we een paar cijfers zien die gaan over plastic. Wij schrikken van deze cijfers. De cijfers zijn confronterend en laten het plastic probleem op een tastbare manier zien. Wij hopen dat we de cijfers in de toekomst ten positieve kunnen veranderen.

Miljoen kilo plastic wordt er jaarlijks geproduceerd

Zeezoogdieren sterven elk jaar door afval op zee

keer groter dan Nederland is de hoeveelheid plastic in de oceanen

%

van het afval in oceanen wordt geloosd door industrie

Taking back our oceans

One piece of plastic at a time!
Winkelwagen
Oceonics - Safety Razor
-
+
Subtotal
39,00
Totaal
39,00
Verder winkelen