• Levertijd 1-3 dagen
  • NL: gratis verzending boven €50

8.9138 Reviews

    Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

    NATUURLIJKE HAARVERZORGING - HET IS EVEN BIKKELEN:

    Wij zijn er om jou te overtuigen van al het moois én lekkers wat onze aarde ons te bieden heeft. Zonder deze natuurlijk uit te putten of schade toe te brengen. Ons assortiment bestaat uit producten die veelal natuurlijk zijn en die gegarandeerd plasticvrij zijn. Zonde van al die mooie zeeën en stranden, die plastic troep. We willen het vandaag met je hebben over: natuurlijke haarverzorging.

    NATUURLIJKE HAARVERZORGING - HET IS EVEN BIKKELEN:
    BLOG

    Prima, zul je vast denken. En misschien heb je al eens eerder een zogeheten shampoobar of 100% natuurlijke shampoo gebruikt. We zijn benieuwd naar je ervaringen. Overstappen naar natuurlijke haarverzorging gaat namelijk niet altijd zonder slag of stoot. Maar het beste wat je kunt doen als je twijfelt over de werking is gewoon door blijven gaan. Het wordt beter, dat beloven we je!

    Sulfaten

    Waar wij vroeger met conventionele shampoos onze haren minimaal vier of vijf keer in de week wasten, want: vet haar! Zijn we vandaag de dag veel bewuster bezig met het gebruik van shampoo. We weten dat het veelvuldig wassen het nou niet per se heel goed schoonmaakt. Dit komt doordat de meeste ‘gewone’ shampoos sulfaat bevatten. Dit is het middeltje wat de zeep zo goed laat schuimen. Hierdoor dip je je haar in een zijdeachtig, rijk schuim en voelt het heerlijk. Gaan we niet om liegen. Maar de kracht van die sulfaat is zo sterk dat het niet alleen het vieze laagje (de vettigheid) weghaalt van je haar, maar ook van je hoofdhuid. Net zoals op de rest van je lichaam en ook je gezicht, bevat je hoofdhuid poriën. Deze puntjes in je huid scheiden talg uit. Dit gebeurt als een natuurlijke reactie wanneer de huid te droog is. Je huid maakt talg aan om de uitdroging te bestrijden. En die sulfaten in die shampoos walsen keihard over jouw talgproductie heen.

    Elk greintje talg wordt weggewassen. Hierdoor voelt je haar en hoofdhuid lekker schoon aan. Voor ongeveer één dag. En dan ga je weer wassen.

    Over op natuurlijke shampoo

    Maar dan is er natuurlijke haarverzorging. Deze shampoos en conditioners bevatten dus geen sulfaat en dat is waaraan jouw hoofdhuid ongelooflijk aan moet wennen. Ten eerste schuimt de shampoo minder goed, waardoor je het idee hebt dat je heel veel shampoo nodig hebt en dat de shampoo ook zijn werk niet doet. Niks is minder waar! De shampoobar doet het hartstikke goed, maar wij zijn gewend aan dat droge koppie na een wasbeurt.

    Dit is de eerste fase van de natuurlijke haarverzorging. Met man en macht probeert de shampoo de talgproductie weer op peil te brengen, want die is behoorlijk in de war geschopt de afgelopen jaren. Je lokken gaan door een heuse detox.

    Wat kan je verwachten wanneer je begint met een natuurlijke shampoo?

    Verandering in de vettigheid van je haar en hoofdhuid

    Zoals we hierboven zeiden, moet jouw hoofdhuid weer de balans vinden in de productie van talg. Wanneer je begint te wassen met een natuurlijke shampoo kan het dus zijn dat je haar en hoofdhuid wat vettig aanvoelen, of juist heel droog worden. Maar ga door!

    Jeuk en schilfers

    De sulfaten in de ‘gewone’ shampoos trekken een laagje over je haar. Een laagje van glans en hydratatie welke goede elementen als water, lucht en voedingsstoffen buiten houdt. Maar wanneer dit doek valt, kunnen die goede elementen nogal hard zijn voor je hoofdhuid. Als reactie kun je schilfertjes krijgen en soms wat jeuk. Ook hier is het weer hetzelfde geval: je huid en haar zijn bezig om de balans terug te vinden. Doorgaan dus!

    Verandering in de textuur van je haar

    Wanneer je eindelijk afkickt van de chemische sulfaten, siliconen en noem het maar op, dan merk je op den duur dat de textuur van je haar gaat veranderen. Sommigen krijgen wat stugger haar met meer volume (Veerle ervaarde dit toen ze begon met de Chamomile & Citrus shampoo. Blij, want met haar dunne haar kon ze die lift wel gebruiken!). Sommigen krijgen er juist zwaar, sluik en vettig haar van. Blijf ademhalen. Het wordt beter in de komende weken dat je jouw shampoobar gebruikt! Je haar voert rustig maar zeker alle ongewenste eigenschappen af en vindt zo haar balans weer terug.

    Hoe houd je het beter vol?

    We snappen dat dit bovenstaande traject je nogal kan afschrikken. We zijn namelijk niet erg dol op vettig haar of gekrabbel op de hoofdhuid. Om de transitie van conventioneel naar natuurlijk wat makkelijker te maken, hebben we nog wat tips.

    Mix gewoon met natuurlijk

    Je hebt misschien nog wat oude shampooflessen staan. Zonde ook om deze weg te gooien. Wissel deze dus af met je nieuwe natuurlijke shampoo. Probeer hier ook niet te vaak te wassen. Voor elke tweede, derde of vierde wasbeurt kun je je oude shampoofles gebruiken. Zo bouw je het langzaam af en is de overgang minder heftig. Het duurt iets langer, maar je hoeft in ieder geval niks weg te gooien.

    Spoel goed uit

    Zit je weer te balen omdat je toch echt net je haar hebt gewassen, maar ze nog zo vet waren als vóór de wasbeurt? Het kan zijn dat de shampoo niet goed is uitgespoeld. Omdat je geen schuim ziet, lijkt het misschien of de shampoo al is weggestroomd, maar dit is soms niet het geval. Zet de douchekop er dus goed op en ga met je handen langs je haar om er zeker van te zijn dat de shampoorestjes weg zijn.

    Borstel elke dag

    Elke dag even een borstel door je haar halen zorgt ervoor dat de gezonde oliën op je hoofdhuid zich verspreiden over de rest van je haar. De oliën kunnen zich ophopen op je hoofdhuid, maar op deze manier laat je je huid weer ademen en geniet de rest van je haar ook van een gezonde glans.

    Wij zijn helemaal pro-natuur. Ook voor op ons hoofd. Daarom vind je bij Oceonics een uitgebreide haarverzorgingsafdeling. Hier spot je o.a. natuurlijke shampoos en conditioners.

    Wil je op de hoogte blijven van de rest van onze tips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontdek meer over een plasticvrij leven!

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • MINERALE VS. CHEMISCHE FILTERS
      23 / Apr / 2023

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      MINERALE VS. CHEMISCHE FILTERS

    • DE ZON EN ZONBESCHERMING
      22 / Apr / 2023

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      DE ZON EN ZONBESCHERMING

    • ONZE PLASTICVRIJE BEAUTY DAGROUTINE
      28 / Apr / 2021

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      ONZE PLASTICVRIJE BEAUTY DAGROUTINE

    • NATUURLIJKE HAARVERZORGING - HET IS EVEN BIKKELEN:
      02 / Feb / 2021

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      NATUURLIJKE HAARVERZORGING - HET IS EVEN BIKKELEN:

    • DE PLASTICVRIJE TANDPASTA SMILE
      29 / Aug / 2020

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      DE PLASTICVRIJE TANDPASTA SMILE

    • HOE WERKT EEN SAFETY RAZOR?
      29 / Jul / 2020

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      HOE WERKT EEN SAFETY RAZOR?

    • EEN PLASTICVRIJ LEVEN
      29 / Jul / 2020

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      EEN PLASTICVRIJ LEVEN

    • JOUW HOME SPA IN 5 STAPPEN
      11 / Apr / 2020

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      JOUW HOME SPA IN 5 STAPPEN

    • WAAROM BIOPLASTIC OOK NIET DE OPLOSSING IS
      19 / Feb / 2020

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      WAAROM BIOPLASTIC OOK NIET DE OPLOSSING IS

    • WORD BEWUST OVER JÓUW PLASTIC GEBRUIK
      05 / Feb / 2020

      Veerle van Oceonics - 02 / Feb / 2021

      WORD BEWUST OVER JÓUW PLASTIC GEBRUIK

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Oceonics 9.3 / 10 - 97 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »